ביטוח רכוש משותף – כיסוי ביטוחי לכל תרחיש

בלא מעט בניינים בישראל, נהוג לרכוש כיום ביטוח רכוש משותף – שלמעשה נועד להגן על ועד הבית ובכלל, על כל הדיירים מפני נזקים שונים שהמשמעות שלהם עלולה להסתכם בעלויות גבוהות במיוחד.

אז מה למעשה מכוסה במסגרת הביטוח הזה, האם הוא חובה ומה עוד חשוב לדעת רגע לפני שסוגרים פוליסה לבניין? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם לאורך המאמר הבא שאתם עומדים לקרוא.

ביטוח רכוש משותף – מה זה בעצם? 

ביטוח בניין משותף הוא למעשה, בהתאם לשמו – כיסוי ביטוחי נרחב שנועד להגן על כל הרכוש המשותף אותו חולקים דיירי הבניין, כמו המעליות, חדרי מדרגות, לובי הכניסה לבניין, שער הכניסה לבניין וכדומה.

הביטוח בעצם מכסה את ועד הבית (וכך הלכה למעשה את כל דיירי הבניין) מפני מקרים בהם אירע נזק לרכוש המשותף, כך שאת עלויות התיקון (או הבנייה מחדש, תלוי בחומרת הנזק) תכסה חברת הביטוח.

באילו מקרים הביטוח מכסה? 

ובכן, זה תלוי במידה רבה בהגדרת הפוליסה שלכם ועל כן חשוב לוודא שאתם מבינים היטב את תנאי הפוליסה רגע לפני שאתם סוגרים ביטוח בית משותף. תנאי הפוליסה משתנים במידה רבה בהתאם לחברה המבטחת בה בחרתם.

אצל חברות מסוימות ייתכן כי המחסום בכניסה לחניה אינו כלול במסגרת הפוליסה תחת ההגדרה של רכוש משותף, ואילו אצל חברות אחרות ייתכן כי הוא כלול – אך כרוך בהשתתפות עצמית.

באופן כללי, פוליסת ביטוח רכוש משותף נועדה להעניק כיסוי עבור נזקים בלתי צפויים לרכוש המשותף – שריפה, הצפה, פיצוץ צנרת וכמובן גם נזקי ואסונות טבע כמו רעידת אדמה.

כיסוי עבור נזק לצד שלישי – לא תמיד מכוסה 

כאמור, ביטוח רכוש משותף נועד בראש ובראשונה להגן על המבנה המשותף וכל חלקיו עליהם אחראים דיירי הבניין. אולם, חשוב לציין כי חשוב מאוד לוודא שאתם מכוסים בתור דיירים גם מפני תביעות צד ג' – גורם צד שלישי שאינו דייר בבניין, כמו למשל קרוב משפחה או חבר של אחד הדיירים.

במידה ונגרם נזק לגופו או רכושו של אותו גורם צד שלישי בעת בה הוא שוהה במרחב המשותף – הרי שועד הבית (ובכלל, כל הדיירים) חשוף לתביעת נזיקין. לכן, חשוב מאוד לוודא כי במסגרת פוליסת ביטוח וועד אתם כוללים גם סעיף ביטוח צד ג'.

ההרחבה הזו בעצם מכסה אתכם לגמרי מפני מקרים כאלו. כך אם אכן אירע נזק לאותו גורם צד שלישי ומגיעים לו פיצויים – חברת הביטוח היא זו שתכסה את ההוצאות במלואן.

ביטוח רכוש משותף

ביטוח רכוש משותף: הרחבת אחריות מעבידים 

רגע לפני שנבצע השוואת מחירים ונתחיל לברר כמה עולה ביטוח בניין משותף – הרי שעלינו לוודא כי אנחנו מוגנים מפני כל תרחיש – ולכך דואגת הרחבת אחריות מעבידים. אז מה זה אומר בפועל?

ובכן, במסגרת ביטוח ועדי בתים, הרחבת אחריות מעבידים מכסה את הדיירים מפני תביעות מצד עובדים בבניין המשותף, בגין נזקים שנגרמו להם בעת ביצוע עבודתם.

מדובר למעשה בעובדים המועסקים מטעם חברת האחזקה של הבניין – כמו עובדי ניקיון וגינון. מאחר ובעלי דירות בבניין משותף למעשה אחראים לכל נזק שקורה לעובדים כאשר הם עוסקים בתחזוקת הבניין שלהם – הם למעשה חשופים לתביעת נזיקין במידה ואירע נזק מסוים לגופו של אחד העובדים בבניין, גם אם הוא מבוטח מטעם חברת האחזקה שמעסיקה אותו. במידה ורכשתם את ההרחבה הזו, חברת הביטוח שלכם למעשה מכסה את כל ההוצאות הכרוכות בתביעות מסוג זה.

בשורה התחתונה 

ביטוח רכוש משותף נועד להגן על כל הדיירים בבניין מפני נזקים שנגמרים לרכוש המשותף – ולמעשה הוא משמש בתור מעין רשת ביטחון.

אחת החברות הביטוח המובילות כיום בישראל זו חברת home-insurance – אצלה תוכלו לקבל תמיכה מקצועית וליווי נרחב שיעזרו לכם לבחור פוליסה שעונה על כל הדרישות של הדיירים בבניין שלכם.

אז אם גם אתם רוצים להיות מוכנים לכל תרחיש – צרו קשר עוד היום, ותוכלו לקבל מגוון הצעות מותאמות אישית לביטוח בניין משותף.

שאלות חשובות – ביטוח רכוש משותף

איך רוכשים ביטוח עבור בניין משותף? 

פשוט מאוד. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לוודא שנציג מטעם ועד הבית יצור קשר עם home-insurance, והסוכן שלכם כבר יידע כיצד להתאים לכם את הפוליסה הטובה ביותר לבניין, כולל כל ההרחבות והסעיפים שאתם צריכים עבור כיסוי ביטוחי לכל תרחיש.

האם תיקונים ושירותי חירום נכללים במסגרת הפוליסה? 

ובכן, במידה ומדובר בתיקונים ושירותי חירום שלא אירעו כתוצאה מנזק לרכוש המשותף כמוזכר לעיל – לא. אולם, באפשרותכם לרכוש שירותי תיקוני צנרת וחשמל בתוספת תשלום ובתור הרחבה לפוליסה שלכם. תחת ההרחבה הזו נכללים תיקוני נזקי צנרת וביוב, תיקוני תקלות חשמל שאינו באחריות חברת החשמל ועוד.

האם מפעילים את הביטוח אם נגרם נזק לרכוש המשותף בגלל דייר ספציפי? 

לא, במידה ונגרם נזק לרכוש המשותף של דיירי הבניין ישירות בעקבות דייר מסוים (וניתן להוכיח זאת באופן חד משמעי) – הרי שאותו הדייר הוא זה שאמור לשאת בהוצאות.

ביטוח רכוש משותף
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
ביטוח בניין ועד בית
מה זה ביטוח בניין ועד בית

אחרי שבמשך שנים השכנים שלכם איישו את תפקיד ועד הבית, הבנתם עכשיו שלא תוכלו יותר להתחמק? ממש בקרוב אתם נכנסים לתפקיד וחשוב לכם לעשות אותו כמו שצריך? אם כך, יש

קרא עוד »