למה ביטוח צד ג לדירה? אחרי שעבדתם לא מעט שנים, גייסתם כספים מכל מקור אפשרי וגם לקחתם משכנתא גדולה, אתם קונים עכשיו את דירת החלומות שלכם? אם כך, ברור מדוע תרצו לעשות הכול כדי שהחיים בדירה הזאת יהיו שלווים ונעימים.
יחד עם זאת, חשוב להבין שלא תמיד הכול תלוי רק בכם, כי תאונות קורות והן חלק מהחיים. הדירה שלכם עלולה להישרף, היא עלולה לספוג נזק נוראי בגלל רעידת אדמה והשכן עלול לעבור תאונה קשה בתוך הבית שלכם.
אומנם כל התרחישים האלה נוראיים ולא נעים לחשוב עליהם, אך עובדה שכבר קרו דברים מעולם. השאלה היא האם יש דרך שבעזרתה תוכלו להכין את עצמכם להתמודדות טובה יותר גם עם מצבים כאלה, והתשובה היא חד משמעית כן. כל שעליכם לעשות הוא ביטוח צד ג לדירה, כי סביר להניח שביטוח לדירה עצמה ולתכולה שבתוכה כבר עשיתם.
מתי ביטוח צד ג לדירה באמת יממן ויכסה?
חשוב להבין שכאשר מדברים על ביטוח צד ג לדירה, מדברים על ביטוח שלמעשה מכסה אתכם בלא מעט מקרים. כל תאונה שמתרחשת בדירה שלכם אשר גורמת למוות, למחלה או לנזק לאדם שלישי – תהיה מכוסה במסגרת הביטוח הזה.
מה שכן, צריך לעצור ולהבין תחילה: מי הוא באמת אותו צד ג? בפועל אנחנו רואים שכל אדם שהוא: אינו המבוטח, אינו מתגורר דרך קבע בדירה ואינו עובד דרך קבע במשק הבית, למעשה עונה להגדרה של צד ג. כך למשל, אם השכן יגיע, ימעד וישבור את היד, תוכלו להפעיל את חברת הביטוח שלכם והיא זו שתשלם לשכן את הפיצויים שמגיעים לו בגלל הנזק.
בנוסף, שליח שיגיע, יכנס פנימה ויעבור תאונה כלשהו יענה גם הוא על ההגדרה של צד ג וכך גם לגבי חשמלאי, אינסטלטור ועוד אינספור אנשי מקצוע שיגיעו לעבודה זמנית בביתכם.
החשיבות של בחירת חברת ביטוח טובה
זה ממש לא משנה אם אתם רוצים לעשות היום ביטוח צד ג לדירה, ביטוח מבנה משותף או כל ביטוח אחר. מה שכן חשוב, זה לבדוק היטב לאיזו חברת ביטוח אתם חושבים לפנות, כי השוק מציע מגוון רחב של אופציות. ביטוח בניין משותף, זה משהו שכדאי לעשות רק אצל חברת ביטוח שבאמת תיתן לכם מענה אם משהו יקרה. על מנת שתוכלו להיות בטוחים לגבי הבחירה שלכם, אנחנו מציעים לכם לבדוק מה אומרים אחרים.
אתם לא מכירים אישית אנשים שיוכלו להמליץ לכם על חברת ביטוח כזו או אחרת? בדקו את ההמלצות אונליין. הן נכתבו על ידי אנשים כמותכם, שכבר עשו ביטוח אצל חברה כזו או אחרת ונכנסו לאינטרנט כדי לספר על הניסיון שלהם לאחרים. בנוסף, חשוב לברר מראש כמה יעלה לכם הביטוח כי לא תמיד מה שהכי יקר הוא גם הכי טוב.
מקרים בהם ביטוח צד ג לדירה אינו מכסה אתכם
ביטוח צד ג לדירה מכסה אתכם מפני כל מה שקשור לדירה שלכם – עבודות שהתבצעו בדירה שלכם, עובר אורח שהגיע לדירה שלכם ובדרך מעד ושבר את היד, טכנאי שעבר תאונה בעת מילוי תפקידו וכדומה.
אולם, במקרים בהם הפגיעה אינה קשורה לדירה שלכם, אלא לרכוש המשותף, כלומר המבנה – ביטוח צד ג לדירה אינו מכסה אתכם – אלא ביטוח צד ג לבניין משותף.
ביטוח מבנה משותף או ביטוח ועד בית למעשה נועד להגן בדיוק מפני מקרים כאלו על כל הדיירים בבניין, והוא מכסה כל מה שקשור לרכוש המשותף – ואילו הדירה במקרה זה נחשבת לרכוש הפרטי שלכם.
מה לגבי דירות שכורות?
ובכן, בדרך כלל מקובל כי בעלי הדירה הוא זה שרוכש ביטוח מבנה ואילו השוכר רוכש ביטוח צד ג לדירה וביטוח תכולה. אולם, חשוב מאוד לוודא במקרים כאלו כי במסגרת הסכם השכירות מצוין שביטוח המבנה מכסה את הדייר. באופן כללי, נושא הביטוח נתון למשא ומתן בין השוכר לבין בעל הדירה.
גם בתור שוכרים, חשוב מאוד לרכוש ביטוח צד ג לדירה שנועד להגן עליכם מפני נזקים הקשורים לדירה וכמובן גם מגן עליכם מפני מקרים בהם תאלצו לשלם סכומים גבוהים במיוחד כפיצויים עבור אדם שגופו או רכושו נפגעו.
ביטוח צד ג' במקרים בהם מתרחשת פגיעה בדירות אחרות
חשוב מאוד לדעת כי ביטוח צד ג עבור דירה מכסה אתכם גם מפני מקרים בהם אירוע מסוים שגורם לנזק בדירה שלכם פוגע בדירות אחרות. כך למשל, במידה ושריפה פורצת בדירה שלכם, אך התפשטה לכל אורך המסדרון וגם גרמה נזקי רכוש כבדים לדירות השכנות – הרי שאתם מכוסים.
כך גם באשר לנזילות והצפות. אולם, כמו כל מקרה ביטוחי אחר, כדי שאלו שנפגעו יוכלו לקבל את הכיסוי שמגיע להם מטעם החברה המבטחת שלכם, עליכם להוכיח בעת הפעלת הביטוח כי מקור הפגיעה אכן מגיע מהדירה שלכם. במידה ולא מתאפשר לכם לעשות זאת, הטיפול יהיה מול חברת הביטוח של השכנים, כמובן במידה והם רכשו ביטוח דירה בעצמם.
ביטוח צד ג ובעלי חיים
כדאי לדעת כי תחת ההגדרה של המקרים המכוסים במסגרת ביטוח צד ג לדירה – נכללת גם פגיעה מבעל החיים של המבוטח. כך לדוגמא, במידה ואתם מכוסים מבחינה ביטוחית ורכשתם ביטוח צד ג עבור הדירה שלכם, והכלב שלכם תקף בשטחי הדירה שליח שהגיע אליכם והוא נפצע – הפיצויים להם זכאי השליח מכוסים במידה ותבחרו להפעיל את הביטוח שלכם.
כלל זה חל גם באשר לבעלי החיים של השכנים, כך שאם לדוגמא, כלבו של השכן בטעות נכנס אליכם לדירה והוא נפגע מהכלב שלכם – גם כאן, עלות הטיפול והפיצויים מכוסים מטעם חברת הביטוח שלכם.
החשיבות של ביטוח ועד בית
אחרי שהבנו כל מה שצריך לדעת אודות ביטוח צד ג לדירה – חשוב לא פחות לוודא כי ועד הבית רוכש עבור כל הדיירים פוליסת ביטוח בית משותף.
ביטוח מבנה משותף נועד להגן על כל הרכוש המשותף אותו דיירי הבניין חולקים – לובי הכניסה לבניין, חדר המדרגות, חדרי אשפה, מערכות כיבוי אש, חניונים משותפים וכדומה.
כמה מילים לסיכום
ביטוח צד ג לדירות הוא דבר חשוב מאוד, שנועד בסופו של דבר להגן עליכם מפני כל תרחיש ולוודא כי במידת הצורך, לא תמצאו את עצמכם משלמים הוצאות גבוהות במיוחד בגין פיצויים לגורם צד שלישי שנפגע במהלך השהות בדירה שלכם.
כמובן שחשוב לוודא כי הכיסוי הביטוחי שאתם רוכשים עונה על כל הדרישות שלכם, ולשם כך – הרי שעליכם לבחור בחברת הביטוח הנכונה, כמו home-insurance.
אצל home-insurance, תוכלו למצוא כל מה שאתם צריכים עבור כיסוי ביטוחי מותאם אישית תחת מעטפת אחת – ליווי ותמיכה מטעם אנשי מקצוע מנוסים, ייעוץ לבחירת הפוליסה המושלמת וכמובן גם מעקב ובקרה אחר הפוליסות עצמן.
אז אם גם אתם צריכים ביטוח צד ג עבור הדירה שלכם – צרו קשר עוד היום ותקבלו מגוון הצעות מותאמות אישית.
שאלות שצריך לדעת בנושא ביטוח צד ג לדירה
כמה עולה ביטוח צד ג למבנה משותף?
ובכן, עלות ביטוח צד ג לבניין משותף משתנה בהתאם למספר פרמטרים כמו כמות הדיירים בבניין, גיל הבניין, מספר הקומות וכדומה. באופן כללי, מבנים ישנים יותר בדרך כלל נחשבים יותר יקרים מבחינה ביטוחית – ועל כן הפוליסות וההרחבות עבורם ברוב המוחלט של המקרים יהיו יקרות יותר.
האם בעל הדירה יכול לחייב אותי לרכוש ביטוח צד ג בתור שוכר?
ובכן, לפי חוק שכירות הוגנת בתיקון משנת 2017 – לבעל הדירה אסור לחייב אתכם ברכישות ביטוח דירה והרחבת ג'. מעבר לכך, אינו יכול לחייב אתכם כלל לשלם על הפוליסה.
אולם, חשוב לציין כי לצד זאת, אין התייחסות בחוק לביטוח התכולה, היות והוא בדר"כ מכסה עבור הרהיטים של השוכר (במידה והשכרתם דירה עם רהיטים) ממילא.
בדרך כלל, נקבע במעמד חתימת החוזה כי בעל הדירה למעשה רוכש ביטוח לדירה ובכך מגן על הנכס שלו. מכאן ניתן להבין, כי הבחירה האם לרכוש ביטוח צד ג נתונה לשיקולכם.