כשגרים בבניין משותף יש הרבה אחריות שצריך להתמודד איתה ולא מעט מצבים שלא תמיד צפויים. זו בדיוק הסיבה שבגללה כולנו עושים ביטוחים, ממש כפי שאנחנו עושים ביטוחי חיים או ביטוח לרכב, וזו הסיבה בגללה כולנו מבררים גם מידע בנושא של עלות ביטוח צד ג לבניין.
אחד מהביטוחים החשובים ביותר שכדאי לעשות לבניין, הוא כמובן ביטוח מבנה צד ג, שכן מדובר על ביטוח מהותי. בוודאי תרצו לדעת הכול על עלות ביטוח צד ג לבניין, אך עוד לפני זה, כדאי לעצור ולהבין את חשיבות הביטוח.
ביטוח בית משותף שכולל את צד ג' מספק שכבת הגנה קריטית מפני נזקים שעלולים להתרחש לצדדים שלישיים, מה שמסביר מדוע מאוד לא מומלץ לוותר עליו.
מה זה ביטוח צד ג' לבניין ולמה כל דייר צריך להכיר אותו?
בעוד שכאשר אנחנו עושים ביטוח ועדי בתים האגודה לתרבות הדיור אנחנו מגנים בעיקר על הרכוש, הרי שביטוח צד ג' נותן הגנה אחרת. ביטוח צד ג' לבניין מכסה למעשה נזקים שעלולים להיגרם לצדדים שלישיים כתוצאה ממפגעים הקשורים לבניין המשותף.
אומנם לא מדובר על מצב שנעים לדמיין אותו, אך כבר היו דברים מעולם. פגיעה בצד שלישי יכולה להיות, למשל, מצב שבו אדם סופג פגיעה פיזית כתוצאה מהחלקה במדרגות.
מצד שני, חשוב לדעת שגם נזקים לרכוש יכולים להיחשב לנזק לצד שלישי. לדוגמא, נפילה של חפץ מחלון שפוגעת באדם כלשהו יכולה להיחשב כפגיעה בצד שלישי והביטוח ייתן כיסוי גם במצב כזה.
כשמדברים על עלות ביטוח צד ג לבניין מדברים למעשה על ביטוח שנועד להגן על דיירי כל הבניין מתביעות משפטיות שעלולות להגיע לסכומים גבוהים מאוד.
לצערנו הרב, עלולים להיות לא מעט מקרים שבהם צדדים שלישיים נפגעים. המקרים הקלאסיים והנפוצים ביותר הם למשל:
- תאונה כתוצאה מתאורה פגועה בבניין.
- נזק מהשימוש במעלית שאינה תקינה – למשל, אם הדלת נסגרת על ידו של האורח בבניין.
- פציעה בבניין בגלל ריצוף שבור.
- נזק שנגרם בגלל עבודות תחזוקה בבניין.
בנוסף, גם במקרה של פגיעה בגינה המשותפת, למשל כתוצאה מחפץ שנופל, הרי שניתן יהיה לפנות אל חברת הביטוח ולבקש את עזרתה. אומנם כשתבדקו את הנושא של עלות ביטוח צד ג לבניין תגלו שזה לא תמיד זול, אך זה ביטוח עם משמעות רבה.
חשוב לזכור: ככל שהבניין יותר גדול יש בו יותר אנשים, מבקרים, עובדים וגם שליחים. לכן חשוב מאוד לעשות ביטוח כזה, כי רק כך נוכל להיות רגועים ובטוחים שלא משנה מה יקרה, כי תמיד חברת ביטוח תסייע לנו.
מתי כדאי וחשוב לעשות ביטוח צד ג' לבניין?
ממש כפי שלא הייתם מוותרים על ביטוח בניין ועד בית בשום מצב, כך גם לא כדאי לוותר על ביטוח צד ג'. אומנם כשאתם מזמינים אנשים לביתכם הדבר האחרון שתרצו לאחל להם זה פגיעה, אך כבר קרו מקרים כאלה.
מצד אחד, אתם לא באמת אחראים על כך שחבר טוב בא לבקר אתכם והחליק בחדר המדרגות כי יש בו ריצוף שבור, אך מצד שני, החוק אומר שאתם תהיו חייבים לו פיצוי במצב כזה.
חשוב להבין: זה לא משנה אם מדובר על חבר קרוב או על שליח. לכן בהחלט כדאי שתבררו, בכל מקרה, כל מה שניתן אודות הנושא של עלות ביטוח צד ג לבניין.
כשמנסים להבין מתי כדאי לעשות ביטוח צד ג' לבניין, מגלים שהתשובה לכך ברורה: תמיד. עם זאת, ניתן לראות שביטוח צד ג' לבניין כדאי לעשות בעיקר במקרים הבאים:
- בניין משותף עם שטחים ציבוריים גדולים ורחבי ידיים – למשל, אם יש בבניין שלכם חניון, גינה משותפת או אפילו גג שנמצא בשימוש יומיומי, אתם חייבים לעשות ביטוח כזה.
- תחזוקה מורכבת במיוחד – אם מדובר על בניין ישן, או על בניין שבגלל סיבה כזו או אחרת דורש תחזוקה שוטפת, הסיכון לתביעה הוא עוד יותר גבוה. לכן, בד בבד עם ההשקעה שלכם בתחזוקה, כדאי שתעשו גם ביטוח מתאים.
- פרויקט של שיפוץ – החלטתם לעשות שיפוץ בבניין? מטבע הדברים, זה מעלה את הסיכוי לפגיעה במהלך תקופת השיפוץ ולכן גם במצב כזה לא כדאי לוותר על ביטוח.
זכרו: אומנם עלות ביטוח צד ג לבניין היא לא עניין זניח, אך הביטוח הזה קריטי. הביטוח הזה יספק לכם הגנה משפטית וגם פיננסית במידה ומשהו יקרה ולכן חשוב לעשות אותו מבעוד מועד.
לא אחת מתעוררת השאלה: האם באמת בכל בניין חובה לעשות ביטוח כזה? התשובה לכך היא שבאופן עקרוני, ביטוח צד ג' מתאים לכל מבנה משותף, אך יש מקרים שבהם הוא הופך להיות קריטי במיוחד.
למשל, אם בבניין שלכם יש תנועה רבה, למשל כי הוא גדול מאוד או כי מדובר על מוסד ציבורי, אין ספק שאתם חייבים לעשות ביטוח כזה.
אם הבניין שלכם גבוה מאוד, גם אז הסיכון לתאונות חיצוניות או פניות עולה והביטוח הופך להיות משמעותי. הבניין שלכם ישן במיוחד? אל תוותרו על ביטוח צד ג', כי אתם לא באמת יודעים מה עלול לקרות.
מה באמת משפיע על עלות ביטוח צד ג לבניין?
ברור לכם שאתם לא רוצים לחיות בבניין שלכם אפילו עוד יום אחד מבלי שיש בו ביטוח צד ג'? האמת היא, שאתם צודקים. עם זאת, ממש כפי שקורה לגבי כל ביטוח אחר, גם כאן מדובר על הוצאה כלכלית שאי אפשר להתעלם ממנה. לכן טבעי שתרצו לדעת על איזו עלות ביטוח צד ג לבניין מדובר, וברור שתרצו גם לדעת מה ישפיע עליה.
זכרו: כפי שלא הייתם מוותרים על ביטוח בניין משותף השוואת מחירים, כך גם לא כדאי שתוותרו על השוואה מעמיקה בנוגע לעלויות של ביטוח צד ג' לבניין.
כשיורדים לעומק הפרטים מגלים שלמעשה יש מספר גורמים שיכולים להשפיע על העלות של ביטוח כזה, והם:
גודל הבניין | יותר גדול – יותר יקר |
מצב התשתיות | יותר ישן – יותר יקר |
מיקום הבניין | אזור עם יותר תנועה – יותר יקר |
סוג הפעילות בבניין | בניינים עם שטחי מסחר – יותר יקר |
היסטוריית תביעות | אם הבניין כבר נתבע בעבר – העלות יקרה יותר |
כפי שניתן לראות, יש לא מעט גורמים שישפיעו על המחיר. עם זאת, חשוב להבין: אתם לא באמת רוצים למצוא את עצמכם בלי ביטוח כזה. לכן, למרות שזה יעלה לכם כסף, אין ספק שזה כדאי ומומלץ בחום.
תהיתם גם מי צריך לשלם על הביטוח הזה ולא רק מהי עלות ביטוח צד ג לבניין? ברוב המקרים העלות של הביטוח הזה בבניין משותף בין כל דיירי הבניין.
למעשה, ברוב המקרים העלות הזאת היא חלק מהסכום שתשלמו לוועד הבית שלכם, כך שאולי בכלל לא תשימו לב לעניין. ועד הבניין אחראי לרכישת הביטוח ולניהול הפוליסה, כאשר העלות של ביטוח לוועד הבית מחולקת בין הדיירים לפי היחס שנקבע בחוק או בהסכמתם.
מה עושים כשרוצים להפעיל את הביטוח?
יש לכם ביטוח בניין שכולל גם את צד ג' ואתם רוצים להפעיל אותו? קרה משהו, מישהו נפגע ואתם רוצים להיעזר בחברת הביטוח? אם כך, חשוב מאוד שתפעלו בצורה מסודרת וכמה שיותר מדויקת.
הסיבה לכך היא שרק אם תעשו זאת תוכלו להבטיח טיפול נכון במקרה וקבלת פיצוי מתאים. אומנם זה נכון שלא תמיד פשוט לעשות זאת, אך בהחלט כדאי לפעול בצורה חכמה ונכונה.
הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לתעד בצורה כמה שיותר מהירה ומיידית את האירוע. כשעושים בירורים בנוגע לנושא של עלות ביטוח צד ג לבניין מגלים שלכל חברת ביטוח יש דרך פעולה מעט שונה ופוליסה קצת אחרת שהיא מציעה.
עם זאת, יש גם דברים שדומים בין חברות הביטוח, כמו למשל: העובדה שכולן דורשות מהלקוחות להוכיח את המקרה. צלמו את האזור שבו התרחש הנזק מהפגיעה – למשל אם זו מדרגה שבורה שעליה מעד השליח.
בנוסף, חשוב מאוד לקבל כמה שיותר פרטים מהצד שנפגע. למשל: קחו ממנו פרטים כמו שם, תעודת זהות, טלפון וכדומה. נסו גם לקבל ממנו תיאור בכתב של כל מה שקרה לו, כי בהחלט יכול להיות שחברת הביטוח תרצה לראות את כל זה.
עוד דבר שעולה תמיד כשעושים בירור בנושא של עלות ביטוח צד ג לבניין, זה שכל חברות הביטוח רוצות לקבל דיווח מהיר. כלומר, אם מישהו נפגע בבניין שלכם, זה שתתקשרו אל חברת הביטוח בעוד שלושה חודשים זה לא יעזור.
ההפך הוא הנכון, כי חברת הביטוח רוצה כמה שיותר פרטים וכמה שיותר מהר. בהמשך יהיה עליכם גם להגיש תביעה רשמית, כולל תמונות, תיאורים, עדויות וכל מה שחברת הביטוח שלכם יכולה לבקש.
עלות ביטוח צד ג לבניין – מחיר הוגן ושירות נהדר
אמונם הדבר הראשון שעובר לכולנו בראש זה הנושא של עלות ביטוח צד ג לבניין, אך בפועל, זה לא באמת הדבר היחיד שצריך לברר. כשעשיתם ביטוח מבנה בוודאי בדקתם לעומק מה כולל ביטוח מבנה, וזה בדיוק מה שצריך לעשות גם כשמדברים על ביטוח צד ג'.
למעשה, אנחנו רוצים לא רק לדעת מה כולל הביטוח וכמה הוא עולה, אלא גם נרצה להבין איפה באמת כדאי לעשות אותו. אם תבררו, תגלו מיד שיש הרבה חברות בישראל שרוצות לבטח אתכם, וכל חברה תבטיח לכם את הטוב ביותר.
עם זאת, כדאי שתדעו: רק במקרה של חברת Home-Insurance אתם בידיים טובות. החברה מציעה לכם מומחיות בביטוח של מבנים משותפים, שכן היא מומחית במתן פתרונות ביטוח שמותאמים לצורכי הבניין המשותף.
מעבר לכך, החברה גם מציעה תנאים גמישים מאוד. זה אומר שתוכלו לבחור בין מגוון רחב של פוליסות, והכול בהתאם לבניין הספציפי שלכם, לגודל שלו וגם לסוג הפעילות שמתקיימת בו.
בנוסף, כשמדברים על עלות ביטוח צד ג לבניין, מגלים שגם במובן הזה חברת Home-Insurance מהווה בחירה טובה כי התעריפים שלה נוחים.
שאלות ותשובות:
למה כדאי לבניין לעשות ביטוח צד ג'?
כדי להגן על הדיירים מתביעות צד ג' שעלולות להיות מאוד יקרות.
כמה עולה ביטוח כזה?
זה תלוי בגודל, במצב הבניין וגם בהיקף הפוליסה שבוחרים לעשות.
האם כל דייר מחויב לשלם עבור הביטוח?
כן, העלות מתחלקת בין כל הדיירים.
האם הביטוח מכסה גם תאונות בתוך הדירות הפרטיות?
לא, ביטוח צד ג' מכסה נזקים בשטחים המשותפים בלבד.